maandag 8 juni 2015

Over de Pusta

6juni
Heb ik al verteld dat:
Er in Esztergom een supermooie kathedraal is boven op de citadel.
Dat ik onderweg naar Erdotarcsa bijeneters heb gezien. Een kleurrijk vogeltje wat broed in steile wanden.
Dat er in die omgeving zoveel dingen te zien zijn dat ik nog maar een keer terug moet. (De eigenaar van hellohallopark heeft veel info hier over)
Als je hier koffie op een terras drinkt krijg je er een glaasje bubbeltjes water bij. Koffie met gebak tussen de €1,50 en €3,00 .
Dat ik een paar hele mooie vlinders heb gezien.
Dat ik eindelijk de koekoek niet alleen gehoord heb maar ook gezien.
Dat ieder dorp hier op zijn minst 1 supermarkt heeft waar je in ieder geval iets re eten kan kopen.
Vandaag in mijn eentje op een camping midden in het bos sta. En toch een heel gezellige dag heb gehad.
Mijn aankomst op de camping wekte behoorlijk wat verbazing. Vooral omdat ik met de fiets was.  Ik kreeg een plekje wat toevallig al gemaaid was,) en wat te drinken. En natuurlijk moest ik wel even vertellen hoe ik op het idee kwam om in Hongarije te gaan fietsen.  En hoe dan ook op fietsvakantie te gaan.
De 2 jongens vonden het allemaal wel reuze interessant en hielpen een handje mee om de tent op te zetten.  De camping Hollands groen ligt in Potelek aan een zandweg van ca 800m en die is niet of  nauwelijks te fietsen. Dus fietsers komen in deze hoek al helemaal niet. Alleen caravans en campers.
Er word hier hard gewerkt om er een mooie camping van te maken. Veel toerisme is hier niet. Maar wel een bosgebied met wandel mogelijkheden, rust en gastvrijheid.  Ondanks het zandpad een leuke camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten