woensdag 10 juni 2015

Kiskunhalas

10juni
Eigenlijk is er niet zo heel veel te vertellen vandaag. De weg was recht en druk. Voor de verandering liep er voor de helft van de route een fietspad naast en stonden er bordjes die vertelde hoe je naar de volgende plaats moest fietsen. Jammer genoeg houd het fietspad zomaar weer op of word onderbroken door een stuk zand of gravel.
Het landschap word wel een stuk minder open. Meer bos, maar ook stukken gras/rietland ( geen weiland) daar hoor, en soms zie je ook, veel vogels.
De nederlandse camping waar ik naar toe wilde had een oprijlaan van 2km puur rul zand. Ik heb het een paar meter geprobeerd maar kan net zo goed proberen om mijn fiets over de witte bergen of het kootwijkerzand te slepen. Dat ging hem niet worden. Gelukkig nog 2 opties op fiets afstand. Ik zit nu op een camping in Kiskunhalas. Ook geen onaardige plaats. Als je eenmaal in het centrum bent. De buitenwijken zijn vervallen.
Dit is ook een stad met een rijke historie. Had er vanmiddag nog even in rond willen kijken, helaas ging het onweren. Dus niet verder geweest dan de super op de hoek.
Hier eindelijk goed sanitair. Heb je een keer geen eindeloos op geknapte spaanplaat wanden, maken ze de cabines van staal (ik denk rvs) zie je je zelf aan alle kanten en niet op zij  voordeligst. Het vervormd nog al. Lijk ik nog kleiner en dikker.

Net nog even wat opgezocht over Szeged. De stad werd in 1976 totaal verwoest door een overstroming vam de Tisza. Daarna opnieuw opgebouwd en de Tisza gekanaliseerd.

Een paar foto's.  De blauwe pomp die je vooral in het noorden en midden veel in dorpjes tegen komt. Hier komt drinkwater uit.
En de eerste fiets bordjes.

1 opmerking:

  1. hoi hesta ziet er allemaal goed uit mooi fotos misschien jammer dat het te warm is
    succes verder gr gab

    BeantwoordenVerwijderen