donderdag 30 april 2015

Het lukt me niet om gedetailleerde kaart van de geplande route te plaatsen. Dus heb ik een schema kaartje gemaakt waarin het zwarte lijntje de route weer geeft die ik ongeveer ga fietsen.
Op het andere kaartje de Drau/Drava en de Mur.
Dit om iedereen die niet zo goed is in aardrijkskunde een idee te geven waar ik fiets.
Of ik vanuit Wenen tot Esztegom langs de Donau ga of door Slowakije weet ik nog niet, wel gaat de eerste (week) etappe van ca. 500km naar Eger. Daar heb ik een rustdag gepland, om vandaar verder te fietsen naar de Tisza  daar de EV 11 ga volgen richting Szeged, Een  optie is om door te fietsen naar Debrecen vandaar de trein te nemen (of te fietsen) naar Szeged. Na Szeged terug naar de Donau om bij de grens met Kroatië de Drava te gaan volgen. Of ik de Hongaarse (campings) of de Kroatische(hotels) beslis ik ter plekke. Bij de grens Kroatië/Slovenië volg ik de Drava verder door Slovenië naar Oostenrijk. Waar ik richting Salzburg ga fietsen om vandaar de trein naar huis te nemen.  Ook de Mur is een optie. Op papier is die route zwaarder maar korter.
De kortste route is 20 fietsdagen met een gemiddelde afstand van ca. 80/85 km. Op heel veel plekken heb ik de mogelijkheid om de route te verlengen of te verkorten of voor een deel de trein te nemen als het gewoon niet lukt om op schema te blijven. Uiteindelijk heb ik vakantie en wil ik vooral genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten