woensdag 13 april 2016

vakantie 2016, wandelen door de ardennen, de voorbereiding

Een nieuw jaar en nieuwe plannen.
Het heeft even geduurd voor ik er uit was wat ik wilde gaan doen dit jaar.
Door een wisseling van baan kan ik dit jaar niet in Juni maar ga al in Mei op vakantie.
Dat is erg vroeg in het jaar en doordat het vakantie geld pas na de vakantie binnen komt is het budget beperkt. Wat weer een uitdaging er bij is,
Uiteindelijk bleven er 3 opties open, Fietsen langs de frontlijn, fietsen langs de internationale Hanzeroute vanaf ongeveer Berlijn naar huis of omgekeerd,of iets heel anders en gaan lopen in Luxemburg en de gr 57 afmaken waar ik vorig jaar maart aan begonnen ben.
Toen ik het mijn zoon over de opties voor mijn vakantie had stelde hij voor om samen een weekend naar Luxemburg stad te gaan. Daarna gaat hij terug aan het werk en ik ga lopend op weg naar huis.
Dat werd uiteindelijk het plan.
Samen vertrekken we op 29 april 2016 naar Luxemburg stad.
Zondagmiddag of maandagmorgen gaat hij terug naar huis en ik neem het openbaar vervoer naar
Remich, Grevenmacher of Echternach. om vandaar uit loop ik langs de GR 5 (die in grote lijnen de grens van Luxemburg volgt) naar Clervaux waar ik verder ga langs de GR 57 of sentier du North richting Luik. Een totaal van ca 350 km.
De wandelkaarten en boekje is binnen.
GPS tracks staan klaar voor instalatie op GPS.
De nodige maaltijden zijn gedroogd om mee te nemen.
Wat rest is de rugzak inpakken.
Natuurlijk neem ik de tent ook nu mee en zal ik weer kamperen. Alleen kan ik nu niet de luxe meenemen die ik op de fiets meeneem en ben dus hard bezig om op van alles gewicht te besparen.
Had ik vorige wandelvakantie nog 13 kg zonder eten en drinken bij me. Is het streven nu 10kg. Of dat gaat lukken. Geen idee. Als ik mezelf kan overtuigen om zo min mogelijk kleding in de tas te stoppen moet het mogelijk zijn.
Zo heb ik zelf een spiritusbrander gemaakt van 2 blikjes en uit een stukje gaas een pannenstandaard geknipt. Een lichtere powerbank om de telefoon op te laden, een lichtere regenjas gekocht. Heb  het nog niet precies uitgerekend maar zit rond de 500 gr. gewichtsbesparing op dit moment.

Ik ben erg benieuwd of het gaat lukken. Vier weken fietsen is geen probleem maar 4 weken lopen heb ik nog niet gedaan. 10 dagen was het maximum. Een echte uitdaging.
En natuurlijk hou ik hier bij hoe het gaat en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten